1. Etusivu
 2. Yritykselle
 3. Aurinkopaneelit taloyhtiöön

Aurinkopaneelit taloyhtiöön – pienennä sekä sähkölaskua että hiilijalanjälkeä

Taloyhtiön aurinkovoimala vähentää kiinteistön riippuvuutta sähkömarkkinan hintakehityksestä.

Tiesitkö, että aurinkopaneelien tuottama ilmainen vihreä energia voidaan hyödyntää joko taloyhtiön yhteisissä tiloissa tai asukkaiden omassa kulutuksessa?

Pyydä tarjous

Taloyhtiön aurinvoimalan tuotto voidaan hyödyntää eri tavoin

Taloyhtiöt ja sen osakkaat voivat hyödyntää aurinkosähköä eri tavoin: aurinkopaneelien tuotanto voidaan käyttää yhteisten tilojen kulutukseen tai tuotantoa voidaan jakaa myös asukkaiden omaan kulutukseen.

Eri hyödyntämismahdollisuudet määrittyvät taloyhtiön ja osakkaiden tarpeiden mukaan. Myös taloyhtiön rakenteella on merkitystä: koostuuko taloyhtiö kerrostalosta, rivitaloista, paritaloista vai omakotitaloista?

Aurinkopaneelit kerrostaloon

Kerrostaloissa suurin määrittävä tekijä on se, että osakkaat asuvat samassa rakennuksessa. Tämä tarkoittaa, että aurinkosähköjärjestelmä asennetaan yleensä talon katolle ja järjestelmä kytketään kerrostalon sähkökeskukseen kattamaan ensisijaisesti taloyhtiön sähkönkulutusta.

Voimalan mitoitusta rajoittaa usein katon pinta-ala. Mutta jos se ei ole ongelma, voidaan järjestelmä mitoittaa optimaaliseksi kattamaan taloyhtiön peruskulutusta, kuten lämmitystä, pesutupaa, hissiä ja valaistusta.

Ylimääräinen tuotanto voidaan myydä verkkoon tai jakaa osakkaille muodostamalla energiayhteisö.

 

Aurinkopaneelit rivitaloon, paritaloon tai omakotitaloihin

Taloyhtiöt, jotka muodostuvat rivitaloista, paritaloista tai omakotitaloista, ovat joustavampia aurinkosähköjärjestelmän asennuksen suhteen.

Asennuspaikkaa mietittäessä voidaan ottaa huomioon kaikki taloyhtiöön kuuluvien kiinteistöjen katot.

Paras asennuspaikka katsotaan yleensä sen mukaan, missä ilmansuunta on optimaalisin, missä on tarvittava kattopinta-ala ja mikä on asennuksellisesti järkevin. Esimerkiksi etäisyys liitettävään sähkökeskukseen vaikuttaa asennuspaikan valintaan.

 

Taloyhtiön aurinkovoimala: kytkentä taloyhtiön vai osakkaiden sähköliittymiin?

Aurinkosähköärjestelmä voidaan joko liittää taloyhtiön sähkökeskukseen tai vaihtoehtoisesti voidaan asentaa useampi pienempi voimala, jotka kytketään suoraan osakkaiden omiin keskuksiin. 

Voimala tuottaa aurinkosähköä aina siihen kulutukseen, jonka sähköliittymään se on kytkettynä. Jos aurinkosähköä ei haluta käyttää taloyhtiön omaan kulutukseen, on järkevää kytkeä voimalat osakkaiden omiin sähköliittymiin.

Mikä olisi teidän taloyhtiöllenne paras aurinkopaneeliratkaisu? Ota meihin yhteyttä, niin kartoitamme teille sopivan ratkaisun.

Energiayhteisö pienentää asukkaiden sähkölaskua

Jos taloyhtiön aurinkopaneelien ylijäämätuotanto halutaan jakaa osakkaiden kesken, kannattaa perustaa niin sanottu energiayhteisö.

Energiayhteisöön liittyvät osakkaat pääsevät hyödyntämään taloyhtiön yhteisestä käytöstä ylijäävää aurinkosähköä. Energiayhteisön jäsenet määrittävät taloyhtiön kanssa, miten ylituotanto jaetaan osakkaiden kesken ja miten osakkaat hyvittävät aurinkosähkön taloyhtiölle.

Ja me Hehkulla autamme tietenkin energiayhteisön perustamisessa.

Sähköauton latauspiste taloyhtiöön 

Sähköauton latauspiste taloyhtiölle näppärästi samalla asennuksella: voimalatoimitukseen on mahdollista yhdistää myös sähköauton latausasema ja sen asennus.

 • Latausasemamme mahdollistavat auton hidas- ja peruslatauksen.
 • Dynaaminen kuormanhallinta säätää lataustehon kiinteistön sähkönkulutuksen mukaan ja estää ylikuormituksen.
 • Turvalliset ja luotettavat latauspisteet täyttävät EU:n mittausdirektiivin vaatimukset.

Taloyhtiön sähköauton latauspisteiden ominaisuudet

 • RFID-tunnisteet osakkaille
 • Seurantaohjelma
 • Säädettävä latausteho
 • Dynaaminen kuormanhallinta
 • Aurinkosähkön hyödyntäminen osana latausta
 • Tolppa- tai seinäasennus

Edullisemmat sähkösopimukset taloyhtiölle

Voimme tehdä aurinkopaneelitarjouksen yhteydessä tarjouksen sähkösopimuksesta taloyhtiölle ja sen osakkaille. Näin hyödytte paneelihankinnasta kaksinkertaisesti: tuotatte omaa ilmaista aurinkosähköä ja samalla saatte ostosähkön edullisemmin.

Pyydä tarjous

Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä ja laadimme tarjouksen taloyhtiöllenne sopivista aurinkopaneeleista.

Mahdolliset lisätiedot

Kysyttyä taloyhtiöiden aurinkopaneeleista

Mikä on energiayhteisö?
Miten energiayhteisön perustaminen tapahtuu?
Miten taloyhtiön aurinkopaneelit toimivat?
Miten aurinko­sähkö­järjestelmä toimii?
Mikä on mikroinvertteri?
Mitä aurinkopaneeleille tapahtuu talvella?

Ota yhteyttä

Kysyttävää aurinkopaneeleihin liittyen? Ota asiantuntijoihimme yhteyttä. 

  [email protected]
 Myynti: 040 1990132
Hallinto: 040 1273130