1. Etusivu
  2. EKOenergia

EKOenergia on ympäristömerkittyä uusiutuvaa energiaa 

Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergia-ympäristömerkki varmistaa, että ekosähkö on tuotettu ympäristöystävällisesti uusiutuvilla menetelmillä.

Valittavissa
kaikkiin
sopimuksiin!

Mitä on EKOenergia?

Voittoa tavoittelematon ympäristömerkki

EKOenergia on Suomen luonnonsuojeluliiton vuonna 2013 lanseeraama ympäristömerkki, jota käytetään tällä hetkellä jo yli 60 maassa.

Ympäristömerkittyä 100 % uusiutuvaa energiaa

EKOenergia-merkki todistaa, että sähkö on tuotettu täysin uusiutuvin menetelmin. Energiantuotannon pitää myös täyttää ympäristömerkin tarkat kestävyyskriteerit ja huomioida paikallinen ympäristö ja luonto.

Torjuu globaalia energiaköyhyyttä

Jokaisesta myydystä EKOenergia-megawattitunnista 0,10 € ohjataan ilmastorahastoon. Varoilla rahoitetaan puhtaan energian hankkeita kehittyvissä maissa. Tukea ohjataan myös jokien kunnostustöihin.

Alkuperätakuin varmennettua tuulivoimaa

Hehkun myymä EKOenergia-merkitty sähkö on alkuperätakuin vahvistettua tuulivoimaa. Se on tuotettu EKOenergia-merkin kestävyyskriteerien mukaisesti, eli tuulivoimaloiden sijoittelussa on huomioitu muun muassa tärkeät luonto- ja lintualueet.

Tee vihreä sähkösopimus – valitse EKOenergia mihin tahansa sopimukseen

Valitsemalla Suomen luonnonsuojeluliiton suositteleman EKOenergian osallistut ilmastotyöhön ja ympäristönsuojeluun – helposti vain tekemällä sähkösopimuksen! EKOenergia on valittavissa kaikkiin sähkösopimuksiimme lisäpalveluna hintaan 1,40 snt/kWh.

Vihreää sähköä haluamallasi tavalla – valittavissa myös 100 % fossiilivapaa sähkö

EKOenergian lisäksi tarjoamme myös fossiilivapaata sähköä. Fossiilittoman sähkön tuotannossa voidaan hyödyntää sekä uusiutuvia lähteitä että ydinvoimaa. Fossiilivapaan sähkön tuotannossa ei siis käytetä fossiilisia polttoaineita eikä siitä vapaudu kasvihuonepäästöjä. Fossiilivapaa sähkö on valittavissa kaikkiin sopimuksiimme lisäpalveluna hintaan 0,75 snt/kWh.

 

Hehku Pörssi

0,40 snt/kWh
+ Tunneittain vaihtuva spot-hinta
+ Perusmaksu 1,90 €/kk

Hehku Kiinteä 24 kk

8,49 snt/kWh
Perusmaksu 3 kk 0 €!
+ Sen jälkeen perusmaksu 3,50 €/kk

Hehku Kiinteä 12 kk

8,99 snt/kWh
Perusmaksu 3 kk 0 €!
+ Sen jälkeen perusmaksu 3,50 €/kk

Hehku Jatkuva

8,90 snt/kWh
+ Perusmaksu 3,90 €/kk

Mikä on sähkön alkuperätakuu?

Sähkön alkuperätakuu on sähköinen asiakirja, joka vahvistaa sähkön tuotantotavan olevan uusiutuva tai ydinvoima. Kun sähköyhtiö myy esimerkiksi uusiutuvaa energiaa, pitää sen hankkia vastaavalle määrälle alkuperätakuita, jotka todentavat sähkön uusiutuvan alkuperän. Mitä useampi suomalainen valitsee ekosähkön, sitä enemmän sähköyhtiöiden pitää siis hankkia vastaavia alkuperätakuita.

Onko uusiutuva energia aina ympäristöystävällistä sähköä?

Uusiutuvat energialähteet kasvattavat osuuttaan sähköntuotannosta. Uusiutuva energia on vihreää sähköä, mutta senkin tuotannossa pitää huomioida ympäristövaikutukset. EKOenergia-merkki todentaa, että energia on tuotettu kestävästi ympäristöä ja luontoa kunnioittaen. 

Lue lisää

Kysyttävää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Neuvomme sinua kaikissa arjen energia-asioissa.

Löydä vastaus Usein kysytyistä kysymyksistä

  [email protected]
  09 6898 8780

Asiakaspalvelumme palvelee ma-pe klo 8-16.

Valoa arkeen ja juhlaan - Meihin luottaa jo yli 60 000 asiakasta ympäri Suomen!