1. Etusivu
  2. Artikkelit
  3. Sähköhyvitys

Ensimmäinen sähköhyvitys maksuun – osa asiakkaista ei saa sähkölaskua huhtikuussa

Ensimmäinen sähköhyvitys maksuun – osa asiakkaista ei saa sähkölaskua huhtikuussa

Sähköhyvityksen ensimmäinen osa hyvitetään huhtikuun laskulla. Hyvitys koskee marras–joulukuun sähkölaskua. Huhtikuun alussa laskutetaan maaliskuun sähkönkulutus. Jos hyvityssumma on suurempi kuin maaliskuun sähkölaskusi, ei maaliskuulta muodostu laskua. 

Miksi en saa huhtikuussa sähkölaskua?  

Huhtikuussa laskutetaan maaliskuun sähkön kulutus. Silloin maksetaan myös ensimmäinen osa sähköhyvityksestä. 

Jos olet oikeutettu hyvityksiin, lasketaan marras- ja joulukuun hyvityssummat huhtikuun alussa muodostuvaan laskuun. Tammikuun hyvitykset lasketaan toukokuun alun laskutukseen.   

Jos kulutuksesi maalis- tai huhtikuussa on pienempi kuin hyvityksistä kertynyt summa, siirtyy laskun muodostuminen ajankohtaan, jolloin kulutus ylittää hyvitysten summat. On siis hyvin mahdollista, ettei sinulle muodostu laskua kevätkuukausina ollenkaan.   

Jotkut asiakkaamme eivät siis saa huhtikuussa laskua, koska sähköhyvityksen summa on korkeampi kuin maaliskuun sähkönkulutuksen lasku. Näin sähköhyvitys ikään kuin “kumoaa” maaliskuun laskun. Laskutettavaa ei muodostu.  

Voit lukea täältä lisää sähköhyvityksestä. 

Jos hyvitys oli suurempi kuin laskusi, hyvityksen loppuosa siirtyy seuraavalle laskulle  

Jos sinulla on vielä voimassa oleva sopimus GNP Energylla, saat seuraavan sähkölaskun vasta, kun sähkölaskusi ylittää hyvitettävän summan. Eli hyvitys siirtyy seuraavalla sähkölaskulle.  

Sähköhyvitys maksetaan kahdessa osassa, ja tammi–helmikuun hvyitys maksetaan seuraavalla laskulla. Jos hyvitykset ylittävät sähkölaskusi, et saa sähkölaskua. Jos hyvitettävää on kertynyt paljon talvikuukausilta ja kevään kulutuksesi on ollut pientä, voi olla, että saat seuraavan sähkölaskun vasta kesällä tai syksyllä.  

Jos sopimuksesi GNP Energylla on jo päättynyt, mutta olet oikeutettu sähköhyvitykseen ajalta, jolloin sinulla oli sopimus kanssamme, saat meiltä hyvityslaskun.  

Tarkista, oletko saanut sähkölaskun 

Voit tarkistaa Minun sivuni -portaalistamme, oletko saanut maaliskuun laskun. Esimerkiksi sähköpostilasku voi jäädä vahingossa huomaamatta. 

Jos olet saanut maaliskuun laskun, se on maksettava normaalisti. Jos olet oikeutettu sähköhyvitykseen, hyvitys on huomioitu automaattisesti sähkölaskullasi.   

Tutustu kaikkiin sähkötukiin 

Suomessa otettiin talvella 2022–2023 käyttöön erilaisia sähkötukia, kuten sähkökulujen verovähennys, Kelan sähkötuki ja sähkölaskulla huomioitava sähköhyvitys. Voit tutustua täältä eri sähkötukiin.