1. Etusivu
 2. Aurinkopaneelit
 3. Aurinkopaneelien hinta

Aurinkopaneelien hinta – kuinka paljon aurinko­sähkö­järjestelmä maksaa?

Aurinkovoimaloiden suosio on kasvanut viime vuosina, ja samalla myös aurinkopaneelien hinnat ovat tulleet alaspäin. Omakotitaloon asennettavan aurinko­sähkö­järjestelmän hinta voi vaihdella aina 4 500 eurosta 10 000 euroon.

Testaa hinta-
arvio laskurilla!

Aurinkopaneelien hinta asennettuna alk. 4 600 € 

Aurinkovoimalalle on mahdotonta sanoa tarkkaa hintaa, sillä vaikuttavia tekijöitä on monta. Siksi suosittelemme aina pyytämään tarjouksen, sillä hinta voi usein yllättää positiivisesti.

Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että aurinkopaneelien hinta asennettuna on tyypillisesti noin 4 600–10 000 euroa. 
 

Aurinko­sähkö­järjestelmän hintaan vaikuttaa moni asia

Aurinkovoimalan hinta koostuu eri osista, ja siihen vaikuttaa muun muassa:

 • voimalan kokoluokka ja paneelimäärä 
 • aurinkovoimalan komponentit, kuten valitut paneelit, invertteri ja kiinnitysjärjestelmä
 • aurinkovoimalan asennus ja kohteen haastavuus
 • palveluntarjoajan määrittelemä hinta palvelukokonaisuudelle.

Kokeile alla olevaa paneelilaskuria ja saat suuntaa antavan hinta-arvion, kuinka paljon kotiisi sopiva aurinkovoimala saattaisi kustantaa.

Katon (lappeen) suunta
 • Etelä
 • Lounas
 • Kaakko
 • Länsi
 • Itä
 • Luode
 • Koillinen
 • Pohjoinen
Järjestelmän teho (kWp)
6.72
Paneeleiden lukumäärä
16
Arvioitu vuosituotto (kWh)
6543
Hinta-arvio
1234 €
alk.
123 € / kk
Otamme yhteyttä arkisin klo 8-17.
Mahdolliset lisätiedot

Aurinkopaneelien hinnat – muutama esimerkki

Vaikka kiinteitä aurinkopaneelien hintoja on hankala antaa, näillä muutamalla konkreettisella esimerkillä saat paremman käsityksen voimalakokonaisuuksista ja niiden hinnoittelusta.

 

Omakotitalo, jossa kulutus on noin 15 000 kWh vuodessa

Tällaisen kohteen kulutukseen sopii 12 paneelin voimala. Asiakkaan toiveena on hyvä hinta-laatusuhde. Tämänkokoisen ja -laatuisen aurinkovoimalan hinta asennettuna on noin 6 000 €. 

 

Vapaa-ajan asunto, jossa kulutus on alle 10 000 kWh vuodessa

Vapaa-ajan asunnon, eli mökin, kulutus on varsin maltillista. Kohteeseen asennetaan 8 paneelia. Tavoitteena on toimiva ja luotettava kokonaisuus alhaisella hinnalla. Aurinkovoimalan hinta asennettuna on 4 700 €. 

Lue lisää mökin aurinkopaneeleista

 

Sähkölämmitteinen rintamamiestalo, jossa kulutus on 20 000 kWh vuodessa

Kohteen kulutus on korkea, ja siksi siihen asennetaan 18 paneelin voimalakokonaisuus. Asiakkaan toiveena on moderni teknologia ja parhaat laitteet. Tällaisen aurinkovoimalan hinta asennettuna on 8 000 €. 

"Asennuksen jälki on niin kuin pitää, ei mitään huomauttamista. Hinta tuntui juuri oikealta tälle voimalalle, ja kokonaisuutena voin helposti suositella."

– Timo, Parainen

Aurinkopaneelien hintakehitys viime vuosina – nyt on ostajan markkinat

Keväällä 2024 olemme tilanteessa, jossa aurinkovoimaloiden hinnat ovat alhaalla, vaikka teknologia on kehittynyt jatkuvasti. Syynä alhaiseen hintaan on komponenttien korkea määrä Suomessa ja ympäri Eurooppaa – nyt tarjontaa on yllin kyllin.  

Vuoden 2022 korkea kysyntä kasvatti aurinkopaneelien maahantuontia moninkertaisesti ja alalle perustettiin myös lukuisia uusia yrityksiä vastaamaan kysyntään.

Vuoden 2023 sähkön hinnan palautuminen normaalille tasolle sen sijaan jäähdytti kysynnän määrää. Siksi olemme tilanteessa, jossa tavaraa ja tarjoajia on paljon, mutta kysyntä on ollut laskussa. Tästä syystä myös aurinkopaneelien hintakehitys on ollut laskusuunnassa. Nyt on paneeliostajan markkinat.

Mikä on sopiva aurinkopaneelien määrä?

Voimalan mitoitukseen vaikuttavat vahvasti asiakkaan henkilökohtaiset tarpeet, mutta fiksuinta on mitoittaa voimala oikeassa suhteessa kodin sähkönkulutukseen. Tavoitteena on kattaa noin kolmannes sähkönkulutuksesta.

Tarkoituksena on saada mahdollisimman tehokas voimala niin, että aurinkopaneelien tuotanto saadaan kohdistettua ensisijaisesti kiinteistön omaan kulutukseen, jotta verkkoon myytävän sähkön osuus pysyy pienenä. Aurinkosähkö on kannattavinta, kun se käytetään itse kotona.

Tässäkin mitoituksessa voi olla poikkeuksia, minkä takia keskustelu asiantuntijan kanssa on suositeltavaa. Kannustamme ottamaan yhteyttä asiantuntijoihimme matalalla kynnyksellä kaikissa aurinkosähköön liittyvissä kysymyksissä.

Mitkä aurinkopaneelit kannattaa valita? 

Tärkeintä aurinkovoimalan hankinnassa on ymmärtää, että voimala mitoitetaan tuottamaan kohteeseen sopiva määrä aurinkosähköä. Voimalaa ei kannata yli- tai alimitoittaa.

Kun sopiva tuotantotaso on määritelty, pohditaan, millä kokonaisuudella tavoitteeseen päästään parhaiten.

Kysymys ei siis aina ole siitä, mikä on paras paneeli tai invertteri, vaan mikä on paras voimalakokonaisuus. Tämän jälkeen voimme vertailla tuotteiden teknisiä ominaisuuksia, takuuaikoja ja hintaa.

Aurinkopaneelit omakotitaloon joustavasti rahoituksella

Hyödynnä rahoitusratkaisut ja valitse, millä aikataululla maksat paneeli-investoinnin. Voit nyt siirtää ensimmäisen laskun eräpäivää maksutta: lasku saapuu vasta kuusi kuukautta asennuksen jälkeen. 

 • Siirrä eräpäivää 6 kuukaudella
 • Maksa koko lasku kerralla tai joustavasti erissä
 • Ensimmäinen lasku on koroton ja kuluton 

Tutustu aurinkopaneelien rahoitukseen

Rahoituksesta vastaa OP. 

Pyydä tarjous

Täytä oheinen lomake, niin teemme räätälöidyn paneelitarjouksen kotiisi. 

Tai kysy neuvoa aurinkosähköön liittyvissä kysymyksissä:

Kalle Saariluoma, Aurinkosähköasiantuntija
 [email protected]
 +358401990132

Räätälöidyt paneelipaketit erilaisiin kohteisiin

Millainen paneelikokonaisuus kotisi katolle sopisi?

Tarjoamme sekä valmiiksi suunniteltuja pakettiratkaisuja että haastavampiin ja suurempiin kohteisiin laadittuja yksittäisratkaisuja.

Paneelipaketeissamme on valmis pohja, mutta räätälöimme aina jokaisen aurinkovoimalan asennuskohteeseen optimaalisesti sopivaksi.

Tutustu paneelipaketteihin

Aurinkovoimalan tilaus ja toimitus pähkinänkuoressa

1. Pyydä tarjous

Täytä joko paneelilaskuri ja jätä tarjouspyyntö tai ota yhteyttä tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

2. Asiantuntijamme ottaa yhteyttä

Käymme läpi toiveesi, tarpeesi ja kysymyksesi aurinkosähköön liittyen. Kartoitamme kohteen ja teemme tarjouksen voimalasta asennuksineen.

3. Asennusajankohdan sopiminen

Hyväksyttyäsi tarjouksen valitsemme sopivan ajankohdan asennukselle. Asennusajankohta on tyypillisesti noin 3–6 viikkoa tilauksen vahvistuksesta.

4. Asennus katolle ja käyttöönotto

Aurinkopaneelit asennetaan katolle, ja saat samalla käyttöönottokoulutuksen. Teemme ilmoituksen verkkoyhtiölle kytkentälupaa varten.

5. Laskutus työn valmistuttua

Laskutus tapahtuu vasta, kun työ on suoritettu hyväksytysti loppuun.

6. Seuraa paneelien tuotantoa

Toimitukseen sisältyy seurantasovellus, jonka avulla voit pitää silmällä aurinkopaneelijärjestelmäsi tuotantoa.

Ota yhteyttä

Kysyttävää aurinkopaneeleihin liittyen? Ota asiantuntijoihimme yhteyttä. 

  [email protected]
 Myynti: 040 1990132
Hallinto: 040 1273130